reede, 18. juuli 2014

Esimene päev



Esimene sõidupäev möödus hästi.
Alustasime Haapsalust sõitu nii nagu planeeritud, teel Tallinna vajas zaz peatust. Seda bensiinipumba üle kuumenemise pärast. Varuratas, mis oli mootoriruumis, takistas jahutava õhu liikumist. Ratas kabiini pandud oli esialgu probleem lahendatud. Tallinnas võtsime viimast korda Eesti odavat kütust ja siis läksime laeva peale.        
Lõunatasime kella seitsme ajal ühe tuttava juures Porvoo linnas, mis on 80 km Helsingist. Edaspidi tegime peatusi iga 1,5 h järel.
Vahepeal kustusid vaz 06-l pidurituled, viga oli kaitsmes. Vaz 03-l kadus parem tagumine tuli, esimene vasak parktuli ja armatuurituled, jällegi oli asi kaitsmes- tundub, et neid läheb nagu leiba.

Zaz-il kippus mootor ikka üle kuumenema, selleks et olukorda parandada, sai kasutatud vana trikki: tagumine luuk varda ja traadiga üles tõstetud, et õhk paremini liikuda saaks. Sellega zaz-i probleem lahenes.
Põhja poole liikudes on ööd valgemad ja seetõttu pani meid vaid kell hiliseid öötunde märkama. Sobiva ööbimiskoha leidsime metsavahelisel teel. Magama saime pool kaks öösel.
Esimese päevaga läbisime 516 km, mis kattus meie esialgse plaaniga jõuda Varkausi.
Tänasel hommikul tankisime esimest korda peale Eestit. Sai selgeks, et autosid tuleb tankida maksimaalselt iga 400 km järel. Nüüd jätkame teed põhja, eesmärgiks on jõuda õhtuks Sodankylä, mis teeb teekonna pikkuseks üle 700 km.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar