teisipäev, 22. juuli 2014

Alta

Eile alustasime Nordkapist sõitu küllaltki hilja- 12 ajal, tagasiteel oli küllaltki pilves, teel Altasse ilm paranes. Arvasime, et saavutasime poolel teel reisi kõrgeima punkti 390 m, kuid tegelikult saime selle kätte alles õhtuks.
Meie päeva üheks eesmärgiks oli külastada Alta muuseumit, kus paiknevad 5000- 6000 aasta vanused kaljujoonistused. Muuseum oli huvitav, sest peale siseekspeditsiooni oli õues võimalik teha 3 km ring. Kuna ilm oli ilus, siis oli seda lust teha peale pikka autosõitu.
Ühe peatuse tegime saamide suveniiri poodide juures. Vaatasime, mida nad pakuvad. Müüdi ka tavalist suveniirikaupa, aga oli ka käsitööna valminud kotikesi, avajaid ja põhjapõdranahkasid ja kuivatatud liha- viimaseid ostsid osa reisikaaslastest ka kaasa.
Õhtul jõudsime Storbukttinden, kus vaated kõrguse kasvades muutusid aina imelisemaks. Sinna kanti jäime ka telkima ja saime senise reisi kõrguse rekordi- 420 meetrit.
Eile sõitsime oodatust vähem, tuleval päeval peame sõitma kindlasti rohkem, et jõuda plaanipäraselt Lofootidele, seda siis 450 km.        
Ühtlasi tervitame Alta Põlvakaid! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar